Tentoonstelling “FACES OF XLH”

in het NRW Forum in Düsseldorf

Ehrenhof 2 · D – 40479 Düsseldorf

van donderdag 17 tot en met zondag februari 2022

Ter gelegenheid van de wereldwijde Zeldzame ziektedag op 28 februari 2022 wil Martin Schoeller met zijn nieuwste project: HOW ART TAKES ON THE TOPIC OF “RARE DISEASES” aandacht vragen voor de genetische ziekte XLH, een van de 8.000 “RARE DISEASES”.

De portretten en bijbehorende korte biografieën van mensen met XLH zijn te zien in een museumtentoonstelling in het NRW Forum in Düsseldorf.

Voor meer informatie, zie tentoonstelling Faces of XLH

WIE IS MARTIN SCHOELLER?

Martin Schoeller

De 53-jarige fotokunstenaar Martin Schoeller woont en werkt in New York. Hij werd wereldwjijd beroemd met zijn CLOSE UP fotoserie. Hij fotografeert al meer dan 20 jaar mensen van dichtbij. Deze bijzondere manier van portretteren is zijn onmiskenbare signatuur geworden. Hollywoodsterren, staatshoofden, sporticonen, muzikale legendes…..maar ook onbekende gezichten, fotografeert hij altijd op dezelfde manier:

De onbekende gezichten zijn mensen die behoren tot een groep in onze samenleving aan wie hij in het openbaar een ‘stem’ wil geven om aandacht te genereren voor hun zorgen. Deze omvatten bijvoorbeeld projecten zoals: “Overlevenden” (overlevenden van de Holocaust), “Death Row Exonerees” (onschuldige mensen die ter dood zijn veroordeeld), “Daklozen” (sociaal achtergestelde mensen), om maar 3 van zijn laatste kunstprojecten te noemen.

Zie ook de website van Martin Schoeller